Papájový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy burské pražené
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 2 ks Papaya
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 0.25 hrst Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 863.8 mg
  • Vláknina 13747.1 mg
  • Vitamín A 13747.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 166.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava zálivky: Chilli papričku drobně nakrájíme, přidáme olej, rybí omáčku, limetovou šťávu, cukr a vše ušleháme. Dáme stranou a občas promícháme, aby se cukr dokonale rozpustil.

  • 2

    Příprava salátu: Salát a zelí nakrájíme na kousky, smícháme a upravíme na velký talíř. Oloupané papáji rozpůlíme, odstraníme semena, dužninu nakrájíme na tekné plátky a rozložíme na nakrájený salát se zelím.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, dužninu pokrájíme a dáme na salát.

  • 4

    Salát posypeme nasucho opraženými arašídami a drobně pokrájenými jarními cibulkami. Zálivku ještě jednou řádně promícháme, přelijeme salát, ozdobíme bazalkou a servírujeme.

Komentáře k receptu