Květákový salát s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 868.8 mg
  • Vláknina 10696.1 mg
  • Vitamín A 10696.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný omytý květák rozebereme na růžičky, povaříme přibližně 15 minut v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátového oříšku připravíme marinádu. Vložíme do ní omytou okapanou řeřichu a pažitku, do mísy rozložíme růžičky květáku, nalijeme na ně marinádu, vše promícháme.

  • 3

    Salát necháme před podáváním 20 minut rozležet.

Komentáře k receptu