Omeleta Parmentier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Petržel kudrnka
  • 80 g Brambory
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 491.2 mg
  • Draslík 430.2 mg
  • Vláknina 3106.3 mg
  • Vitamín A 3106.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vaříme ve slané vodě 10 minut.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme brambory, posekanou petrželku a nalijeme rozšlehaná vejce. Promícháme a smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Bramborovou omeletu podáváme s čerstvou zeleninou jako snídani.

Komentáře k receptu