Zelný salát s nektarinkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Nektarinka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 35 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 87.4 mg
  • Vláknina 1495.3 mg
  • Vitamín A 1495.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme zelí, usušíme ho, nakrájíme na nudličky. Nektarinku oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na plátky. Oloupeme a nasekáme nadrobno cibuli. Dáme vše do mísy a promícháme.

  • 2

    Z nízkotučné smetany, octa a petrželky připravíme dresink, který dochutíme cukrem a pepřem. Zamícháme ho do salátu a chladíme alespoň 2 hodiny.

Komentáře k receptu