Rumový krém s čokoládou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Čokoláda hořká
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Rum
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 181.3 mg
  • Draslík 266.7 mg
  • Vláknina 5366.7 mg
  • Vitamín A 5366.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozlámanou čokoládu rozehřejeme a necháme mírně vychladnout. Ušleháme žloutky a cukr do pěny. Obě směsi promícháme s rumem a smetanou. Z bílků ušleháme sníh, vmícháme do krému, rozdělíme ho do 6 misek a necháme chladit 2 hodiny v lednici.

Komentáře k receptu