Makedonská směs s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 250 g Mrkev kořen
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Majonéza
  • 150 g Brukev řepka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 311.2 mg
  • Vláknina 10402.2 mg
  • Vitamín A 10402.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a brukev oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Hrášek vyloupeme z lusků a necháme 3 minuty zprudka vařit. Poté vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Stejným způsobem uvaříme i zbytek zeleniny, každý druh zvlášť.

  • 3

    Uvařenou zeleninu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme dle chuti.

  • 4

    Směs je určena k rychlé konzumaci. Podáváme zdobené majonézou a vařenými vajíčky.

Komentáře k receptu