Fazolkové snopečky s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 3 g Oregano čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Slunečnice - semena
  • 50 g Pažitka
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 427.6 mg
  • Vláknina 10330 mg
  • Vitamín A 10330 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky opláchneme studenou vodou, odřežeme oba konce a svážeme provázkem do malých snopečků. Vložíme do vroucí vody spolu s oloupanou cibulí, česnekem a snítkou oregana. Vaříme jen tak dlouho, aby fazolky zůstaly křupavé, asi 10 minut. Poté vyjmeme a proplachujeme v ledové vodě. Necháme usušit na papírové utěrce. Z vývaru ponecháme 4 polévkové lžíce na dresink.

  • 2

    Papriky upečeme v mírně vyhřáté troubě 10 minut z každé strany (použijeme pečící papír, aby se šťáva nepřipekla), po upečení je necháme 10 minut v mikrotenovém sáčku a ještě teplou slupku snadno stáhneme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na tenké proužky. Proužky papriky "svážeme" snopečky fazolek, rozdělíme na talíře a posypeme červenou cibulí nakrájenou na tenká kolečka.

  • 3

    Na závěr připravíme dresink: vymícháme dohladka 4 lžíce vývaru z fazolek, ocet, sůl a po troškách přilévaný olej. Zalijeme fazolkové snopky, posypeme slunečnicovými semínky, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu odležet. Před servírováním ozdobíme nasekanou pažitkou. Podávame studené, ne však chlazené.

Komentáře k receptu