Tabbúlé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Bulgur
  • 225 g Petržel - nať
  • 75 g Máta
  • 300 ml Voda pitná
  • 75 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 837.3 mg
  • Vláknina 17984.8 mg
  • Vitamín A 17984.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme asi 15 minut zvolna vstřebat vodu a nabobtnat. Potom přilijeme olej a citronovou šťávu, opepříme a promícháme.

  • 2

    Těsně před podáváním do bulguru vmícháme nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulku. Směs upravíme na talíře na omyté salátové listy a ozdobíme omytými, na kostky nakrájenými rajčaty.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu