Zeleninový salát s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 20 g Cibule
  • 30 g Kedlubna
  • 40 g Květák
  • 160 g Mrkev kořen
  • 6 g Olej slunečnicový
  • 0.25 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 7322 mg
  • Vitamín A 7322 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme. Kedlubnu se syrovou mrkví a celerem nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli a květák jemně nakrájíme. V míse zeleninu promícháme, zakapeme olejem a citronovou šťávou a osolíme. Podle chuti můžeme osladit umělým sladidlem. Pod fólií necháme v ledničce vychladit.

Komentáře k receptu