Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 120 g Cukr krupice
  • 150 g Kandované ovoce
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 86.1 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vymáčkneme do mléka.

  • 2

    Mléko uvedeme k varu.

  • 3

    Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.

  • 4

    Opět uvedeme k varu, vaříme 25 minut.

  • 5

    Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.

  • 6

    Do kaše vmícháme kandované ovoce.

  • 7

    Směs nalijeme do forem a necháme 8 hodin chladit.

Komentáře k receptu