Kynuté zapečené omelety
Suroviny
- 120 g Džem meruňkový
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 1.6 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Droždí
 - 10 g Cukr vanilka
 - 50 g Cukr moučkový
 - 150 g Mouka pšeničná hrubá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 0.125 l Mléko plnotučné
 - 0.5 l Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 94.2 mg
 - Vláknina 1499.4 mg
 - Vitamín A 1499.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 785 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nasypeme oba druhy mouky, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, z droždí vykynutý kvásek a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout.
 - 
                                2
Rozehřejeme pánev, vymažeme máslem a upečeme na ní z těsta tenké omelety. Potřeme zavařeninou, složíme do vymazaného pekáčku, zalijeme mlékem a v troubě zapečeme, dokud se mléko nevypaří.
 - 
                                3
Hotové posypeme vanilkovým cukrem a teplé podáváme.