Vafle s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 40 g Med včelí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 10 g Skořice mletá
  • 5 g Anýz mletý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Tuk
  • 80 g Náplň maková
  • 100 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 231.4 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 5773 mg
  • Vitamín A 5773 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme med, cukr a šlehačem vyšleháme do pěny. Rozklepneme do mísy vejce a dobře promícháme, až vznikne žlutý krém. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, mletý anýz, přilijeme postupně vodu a vypracujeme těsto na vafle. Necháme pár minut odpočinout.

  • 2

    Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme křupavé vafle.

  • 3

    Hotové vafle rozdělíme na talířky, pomažeme makovým krémem a podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu