Tortilla s kořeněným vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 510 g Vepřové maso libové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Tortilla
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 26.6 mg
  • Vláknina 2405.3 mg
  • Vitamín A 2405.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3226.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drcený česnek, sušené oregano, mleté nové koření, tabasco smícháme ve dvou lžicích rostlinného oleje. Do této marinády vložíme osolené, opepřené a na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme 15 minut uležet.

  • 2

    Směs marinovaného masa pak smažíme na rozpálené pánvi (už bez tuku) asi 2-5 minuty a to pak poklademe na předem nahřátou tortillu společně s listem salátu, lžící kečupu a lžící smetanového zákysu. To vše srolujeme.

Komentáře k receptu