Štěrbákový salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jablka
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Ředkev černá
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 683.3 mg
  • Vláknina 10265.2 mg
  • Vitamín A 10265.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slunečnicová semínka nasucho opražíme v pánvi, vsypeme na talíř a necháme vychladnout.

  • 2

    Štěrbák očistíme, omyjeme a osušíme. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.

  • 3

    Očištěnou ředkev nastrouháme a v míse smícháme se zakysanou smetanou, octem, olejem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme listy salátu nakrájené na proužky a nakonec přidáme jablka.

  • 4

    Salát upravíme na talíře a posypeme opraženými semínky. Ozdobíme omytou řeřichou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu