Ovocný krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 137.1 mg
 - Vláknina 9760 mg
 - Vitamín A 9760 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupici rozmícháme ve 2dl vody, zbylou vodu s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme krupici. Zvolna vaříme, až vznikne jemná kaše. Necháme vychladnout a mezitím vyšleháme tuhý sníh z bílků. Do kaše nejdříve vmícháme pomerančovou šťávu a postupně jemně sníh. Rozdělíme do misek na jednotlivé porce a zalijeme protlakem z rozmixovaných malin.