Zelný salát s brusinkami a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové červené
  • 120 ml Kompot brusinkový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 459.1 mg
  • Vláknina 10983.5 mg
  • Vitamín A 10983.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme a nastrouháme na hrubo, zakapeme citronovou šťávou, olejem, přidáme cukr, sůl, promícháme a necháme alespoň patnáct minut stát.

  • 2

    Očištěnou mrkev nastrouháme, pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a pokrájíme je. Vše přimícháme do mísy k zelí, přidáme brusinkový kompot, řádně promícháme a pod fólií necháme vychladit.

Komentáře k receptu