Salát z růžičkové kapusty a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta růžičková
  • 200 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 156 mg
  • Vláknina 6299.8 mg
  • Vitamín A 6299.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu krátce povaříme, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky a v míse promícháme s růžičkami kapusty. Salát posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí.

  • 3

    Z vody, octa, oleje, cukru, soli a pepře umícháme zálivku a salát jí přelijeme.

Komentáře k receptu