Ovocný krém se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot jahodový
  • 10 g Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 260.1 mg
  • Draslík 59.5 mg
  • Vláknina 1700 mg
  • Vitamín A 1700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, žloutky, škrobovou moučku a cukr mícháme na ohni do zhoustnutí. Ve studené vodě necháme vychladnout.

  • 2

    Potom přimícháme ušlehanou smetanu a vrstvíme ji do mísy střídavě s ovocem.

  • 3

    Povrch ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu