Velikonoční salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Omáčka tatarská
  • 150 g Majonéza
  • 60 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 499.1 mg
  • Draslík 190.3 mg
  • Vláknina 950.7 mg
  • Vitamín A 950.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, cibulky drobně pokrájíme i s natí, pažitku a řeřichu jemně nasekáme, majonézu, jogurt a tatarskou omáčku vymícháme.

  • 2

    Vejce nakrájíme na kostičky, přidáme cibuli, pažitku, řeřichu, směs s majonézou, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Pod fólií v chladničce necháme salát alespoň půl hodiny a podáváme.

Komentáře k receptu