Ovocný čínský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Jahody zahradní
  • 50 g Ořechy Kešu
  • 20 g Zázvor celý
  • 225 g Cukr moučkový
  • 400 g Liči
  • 2 ks Kiwi
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Karambola
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • 8.5 dl Voda pitná
  • 0.75 dl Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 527.8 mg
  • Vláknina 19373.6 mg
  • Vitamín A 19373.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.9 mg
  • Vitamín E 29.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské rýžové víno dáme do kastrolu, přidáme vodu, citrónovu kůru a šťávu, práškový cukr, skořici, hřebíček, vanilku, zázvor, badyán. Ohříváme směs za stálého míchání, dokud se nerozpustí cukr, poté uvedeme do varu. Na mírném plamenu vaříme 5 minut, pak odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Scedíme sirup a vyhodíme koření, přimícháme kešu oříšky a přikryté dáme chladit do lednice.

  • 3

    Rozpůlíme a nakrájíme na plátky karambolu, kiwi, a jahody zbavené stopek. Ovoce dáme do mísy s liči a promícháme.

  • 4

    Přelijeme sirup přes ovoce, ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře k receptu