Podzimní salát s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 300 g Salát kadeřavý
  • 1 kávová lžička Džus hruškový
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 475.6 mg
  • Vláknina 7065.8 mg
  • Vitamín A 7065.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.

  • 2

    Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.

  • 3

    Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.

  • 4

    Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.

  • 5

    Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.

  • 6

    Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.

Komentáře k receptu