Tříbarevný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mozzarella
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Avokádo
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 681.1 mg
  • Vláknina 15401.8 mg
  • Vitamín A 15401.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Avokáda podélně rozkrojíme, vyjmeme pecky, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Čtvrtky ještě nakrájíme na tenké plátky a promícháme s citronovou šťávou.

  • 2

    Rajčata, avokáda a na plátky nakrájenou mozzarellu upravíme na salátovou mísu. Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

  • 3

    Salát ihned podáváme.

Komentáře k receptu