Dobrá pasta z fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 153.3 mg
 - Draslík 175.5 mg
 - Vláknina 2190.6 mg
 - Vitamín A 2190.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku s vařící vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme je, nakrájíme a necháme stranou na další použití.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme vodu, postavíme ji na sporák a přivedeme k varu. Převařenou vodu necháme vychladnout a do ni namočíme fazole na celou noc. Druhý den fazole spolu s vodou, ve které byly namočené, uvaříme dopoloměkka, před dokončením vaření,(vaříme přibližně 120 minut) skoro měkké fazole osolíme, potom je scedíme, dáme do mixéru, přidáme k nim připravená vajíčka, chilli papričku a rozmixujeme na hustou kaši.
 - 
                                3
Přeložíme ji do misky, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme drobně nasekanou cibuli a česnek, nasekaný kopr s nasekanou petrželovou nati, vylijeme olej a všechny suroviny spolu s kaší důkladně rukou promícháme.
 - 
                                4
Připravenou pastu odložíme do ledničky, aby se spojily chutě, a potom podáváme.