Lívance s rumovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Ořechy lískové
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 100 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Rum
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 55.9 mg
  • Draslík 428.8 mg
  • Vláknina 9468.7 mg
  • Vitamín A 9468.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 321.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rumový sirup: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme rum, přivedeme k varu, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.

  • 2

    Mouku a kypřící prášek vysypeme do vhodné kuchyňské nádoby, kam přidáme vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo, vysypeme cukr, vylijeme mléko, 60 g mletých ořechů, kandovanou kůru a všechny ingredience vyšleháme na hladké těsto, které na 5 minut necháme odpočinout.

  • 3

    Na pánev s mírně potřeným a rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců, které opékáme z jedné a po obrácení z druhé strany dozlatova. Pečení opakujeme do skončení těsta a lívance až do jejích podávání udržujeme teplé.

  • 4

    Hotové lívance skládáme na mělké talíře, polijeme rumovým sirupem, pokapeme čokoládovou polevou, posypeme mletými ořechy a lívance podáváme.

Komentáře k receptu