Vafle s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Kečup ostrý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 166.7 mg
  • Draslík 482.8 mg
  • Vláknina 6817 mg
  • Vitamín A 6817 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 622.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a na 5 minut necháme odpočinout.

  • 2

    Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme do ní přiměřené množství těsta a vafli pečeme dorůžova. V pečení pokračujeme do skončení těsta, vafle do dalšího použití udržujeme teplé.

  • 3

    Tenké plátky anglické slaniny položíme na rozpálenou pánev a opečeme ji do křupava, po upečení každý plátek posypeme mletou paprikou.

  • 4

    Hotové vafle rozdělíme na talíře, na ně naaranžujeme opečené plátky slaniny, každou porci posypeme jemně nastrouhaným sýrem, pokapeme ostrým kečupem a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu