Želé s citronem a bezovými květy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 68

Suroviny

  • 6 ks Bezinkový květ
  • 1 kg Cukr želírovací
  • 2.2 kg Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 46.9 mg
  • Vláknina 3041.2 mg
  • Vitamín A 3041.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nachystáme okvětí černého bezu, ze kterého musíme odstranit hmyz, a kůru ze tří dobře omytých a osušených citronů nakrájených na širší dlouhé proužky. Ze zbylých citronů i z citronů bez kůry vymačkáme šťávu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr citronové šťávy, proužky kůry ze tří citronů a želírovací cukr; okvětí černého bezu přidáme až směs začne silně bublat. Za neustálého míchání vaříme 4 minuty, sejmeme z ohně, vytáhneme proužky citronové kůry, květy černého bezu a lijeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Sklenice naplníme po okraj a dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu