Zavařenina z vodního melounu s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 64

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 500 g Cukr želírovací
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 1.8 kg Meloun vodní
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.2 mg
  • Vláknina 393.9 mg
  • Vitamín A 393.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.

  • 2

    Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.

Komentáře k receptu