Salát z hroznového vína s jablky a restovanými dýňovými semeny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 200 ml Likér pomerančový
  • 0.5 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 404.2 mg
  • Vláknina 8950 mg
  • Vitamín A 8950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýňová semínka vyloupeme a na rozpáleném másle orestujeme. Kuličky hronového vína omyjeme, rozpůlíme a vmícháme k semínkům. Přidáme na kousky pokrájená jablka.

  • 2

    Marinádu připravíme z medu, šťávy vymačkané z citronu a pomerančového likéru. Vše společně rozmícháme a marinádou přelijeme salát. Můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu