Želé z broskví s kakaovými boby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 28

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 50 g Kakaové boby
  • 500 ml Voda pitná
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1.5 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 105.3 mg
  • Vláknina 2915.7 mg
  • Vitamín A 2915.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužinu omytých, rozpůlených a vypeckovaných broskví nakrájíme na větší kousky. Vodu, celé kakaové boby (ne kakaový prášek), citronovou šťávu a nakrájené broskve dáme do hrnce, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pokličku odkryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až se dužina rozpadá.

  • 2

    Na mísu nebo hrnec položíme velké síto s vloženou pasírovací utěrkou. Do síta přelijeme ovocnou směs a necháme šťávu vykapat. Utěrku můžeme svázat a nad hrnec nebo mísu zavěsit a šťávu nechat vykapat, až do vychladnutí.

  • 3

    Z vykapané šťávy odlijeme 1250 ml, vmícháme želírovací cukr 3plus1 a asi 4 minuty necháme klokotem vařit. Ještě horké plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře k receptu