Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Datle
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Chřest bílý
  • 50 g Med včelí
  • 50 g Olej stolní
  • 500 g Dýně
  • 200 g Karotka
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 ks Broskve
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1084.1 mg
  • Vláknina 10960.2 mg
  • Vitamín A 10960.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepičí naporcované a osolené maso opečeme na oleji. K opečenému masu přidáme celer a dýni nakrájené na kostičky, podlejeme vínem a zvolna dusíme. Umletým kořením maso okořeníme a přidáme mátu a hrášek. Karotku a chřest uvaříme zvlášť ve vodě s medem a přidáme k masu.

  • 2

    Broskve a datle vypeckujeme a prohřejeme je na zbytku vína s medem.

Komentáře k receptu