Ciambotta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 330 g Brambory
  • 600 g Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olivy nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 484.6 mg
  • Vláknina 9518.8 mg
  • Vitamín A 9518.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory a lilky nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší čtverečky. Celer nakrájíme nadrobno, cibuli nasekáme. Olivy necháme okapat a nahrubo nakrájíme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrolu na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli s olivami. Přidáme lilky, promícháme a poté přidáme ostatní zeleninu. Ochutíme solí, 100ml vody a pod pokličkou dusíme cca 35min. Občas promícháme.

  • 3

    Hotovou ciambottu polijeme olivovým olejem, ozdobíme nasekanou petrželku a několika celými olivami. Podáváme horkou nebo studenou,jako salát nebo lze použít i jako příloha.

Komentáře k receptu