Okurkový salát s rajčaty a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 300 g Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 313.4 mg
  • Vláknina 2902 mg
  • Vitamín A 2902 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme a zároveň s rajčaty je omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Zeleninu dáme do mísy a přelijeme zálivkou z vody, oleje, octa, cukru a soli. Promícháme.

  • 3

    Před podáváním každou porci posypeme nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu