Vafle s borůvkového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2.5 dl Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.5 dl Mléko - podmáslí
  • 2.5 dl Kompot borůvkový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 100.7 mg
  • Vláknina 8856.8 mg
  • Vitamín A 8856.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme vajíčko s podmáslím a máslem.

  • 2

    V míse smícháme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, cukr a skořici, přilijeme podmáslí s ušlehaným vajíčkem, vytvoříme husté těsto, do kterého ještě vmícháme borůvky.

  • 3

    Vaflovač rozehřejeme, z těsta postupně pečeme zlatavě hnědé vafle.

  • 4

    Upečené na servírovacím talíři je posypeme borůvkami, přelijeme šťávou z borůvkového kompotu a podáváme.

Komentáře k receptu