Slaninové chipsy s cherry rajčaty a salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Vepřový bok uzený
  • 80 g Salát ledový
  • 80 g Rukola
  • 80 g Salát římský
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Bageta
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 2 cl Med včelí
  • 5 cl Olej olivový extra panenský
  • 1.5 cl Ocet bílý vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1558 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 32.9 mg
  • Draslík 586.9 mg
  • Vláknina 5565.2 mg
  • Vitamín A 5565.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme medový dresing: do mísy nalijeme 0.5 dl bílého vína, přidáme k němu 5 cl bílého vinného octu, 5 cl extra olivového oleje, 2 cl medu, sůl a čerstvě pomletý citrónový pepř. Ručně směs vyšleháme metličkou dohladka.

  • 2

    Uzený prorostlý bůček nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech a pečeme v rozehřáté troubě na 150°C dokřupava (přibližně 15-20 minut). Upečené slaninové chipsy dáme na mísu.

  • 3

    Listy ledového salátu, římského salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Dáme je do mísy a natrháme na menší kousky.

  • 4

    Cherry rajčata omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme extra olivový olej s chilli olejem. Rajčata restujeme z každé strany asi 1-2 minuty. Vyjmeme je z omastku, necháme na papírové utěrce okapat, dáme do připraveného salátu, který pokapeme medovým dresinkem a promícháme.

  • 5

    Chipsy a salát s cherry rajčaty podáváme s velkou bagetou, kterou jsme nakrájeli na šikmé plátky.

Komentáře k receptu