Sorbet z citrusů podávaný s campari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 125 ml Šťáva z růžových grepů
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 8 cl Campari Orange bitter
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 242.8 mg
  • Vláknina 1325 mg
  • Vitamín A 1325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup. K vychladlému sirupu přilijeme grapefruitovou i pomerančovou šťávu, přilijeme víno a Campari.

  • 2

    Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty. Potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.

  • 3

    Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit. Lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Zdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu