Růžové želé s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 31.3 mg
 - Vláknina 1035 mg
 - Vitamín A 1035 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout.