Americké lívance pro alergiky bez vajec
Suroviny
- 200 g Maliny
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 210 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.25 kávová lžička Xantanová guma
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Mouka bramborová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 5 polévková lžíce Sirup javorový
 - 0.12 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 2.6 mg
 - Draslík 96.6 mg
 - Vláknina 4351.4 mg
 - Vitamín A 4351.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V menší misce smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a dvěma lžícemi vody. Vytvoříme hustou lepivou kašičku.
 - 
                                2
V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
 - 
                                3
Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme hustou lepivou kašičku, připravenou z bramborové mouky, xanthanové gumy, vody a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
 - 
                                4
Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
 - 
                                5
Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.