Hrozinkoví šnečci s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Droždí sušené
  • 5 g Sůl
  • 100 g Hrozinky
  • 50 g Ořechy lískové
  • 120 g Cukr krupice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 240 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 246 mg
  • Vláknina 8366.7 mg
  • Vitamín A 8366.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.

  • 2

    V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.

  • 3

    Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.

Komentáře k receptu