Cizrnové křupky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 117 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 kávová lžička Paprika mletá uzená
  • 2 kávová lžička Grilovací koření
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 458.6 mg
  • Vláknina 18570.9 mg
  • Vitamín A 18570.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře promytou cizrnu dáme do kastrólu, zalijeme ji vodou a namočíme ji na 10-12 hodin.

  • 2

    Druhý den vodu z cizrny slijeme, pak k ní nalijeme novou čistou vodu v poměru 1:3, přidáme snítku petrželky a celeru. Jakmile přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu ji vaříme přibližně 60 minut doměkka, ale nesmí se rozvařit, měla by být uvařená na skus - al dente. Z uvařené cizrny odstraníme slupky, které vyplavaly napovrch a slijeme přebytečnou vodu. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  • 3

    Připravíme si do mísy směs koření: olivový olej smícháme s chilli, solí, uzenou paprikou a grilovacím kořením. Cizrnu dáme ke koření a důkladně vše promícháme.

  • 4

    Na plech s pečícím papírem vysypeme kuličky cizrny a pečeme je dokřupava 30 -45 minut. Během pečení je promícháme, dáme pozor, aby se cizrna nepřipálila.

Komentáře k receptu