Sýrovo-slaninové housky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Slanina anglická
  • 250 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks balení droždí instantní
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 7700 mg
  • Vitamín A 7700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vody, cukru, soli, obou mouk a droždí vypracujeme těsto, které necháme půlhodiny kynout na teplém místě.

  • 2

    Mezitím si osmažíme slaninu a cibuli na troše oleje doměkka. Vmícháme to do těsta a necháme kynout ještě 30 minut.

  • 3

    Vypracujeme osm bochánku a necháme je 30 minut kynout.

  • 4

    Potřeme je vejcem a posypeme sýrem. Pečeme na 200 °C asi 20 minut.

Komentáře k receptu