Šátečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 42 g Droždí
  • 250 g Tuk ztužený
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 208.1 mg
  • Vláknina 5670 mg
  • Vitamín A 5670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečivím papírem, troubu předehřejeme na 220 °C.

  • 2

    Několik lžic vlažného mléka, lžíce cukru a droždí utřeme kašičku, kterou necháme na teple vykynout.

  • 3

    Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozšlehané vejce ve zbylém mléce, sůl, olej a na závěr vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto.

  • 4

    Na vále těsto rozválím (cca 4 mm tloušťky), povrch posypeme ustrouhaným tukem, hned srolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválímě na tenké placky, z nichž krájíme středně velké čtverce, plníme náplní podle vlastního výběru, rohy přehneme proti sobě a dobře přitiskneme, aby se nerozvíraly.

  • 6

    Klademe na plech, potřeme rozšlehaným vejce a v předehřáté troubě pečeme zhruba 25 – 30 minut.

  • 7

    Vychladlé šátečky potřeme rozpuštěný máslem a sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu