Řecký salát s dresinkem z citronu a máty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Rajčata
  • 12 ks Olivy černé
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Česnek
  • 1 hrnek Sýr Feta
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 3898 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 378.8 mg
  • Vláknina 30815.7 mg
  • Vitamín A 30815.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou mísu vyložíme listy omytého hlávkového salátu. Přidáme nakrájená rajčata, na jemné proužky nakrájenou papriku, pokrájenou okurku, najemno nasekaný česnek, kousky sýru feta a olivy.

  • 2

    Na dresink smícháme olivový olej, citronovou šťávu, nasekanou mátu a nasekanou majoránku. Podle potřeby dochutíme a důkladně promícháme.

  • 3

    Dresinkem přelijeme salát a ihned podáváme.

Komentáře k receptu