Salát ze slepičího masa s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 50 g Mrkev kořen
  • 300 g Slepice
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 408.6 mg
  • Vláknina 3969.8 mg
  • Vitamín A 3969.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené slepičí maso, vařené brambory a vařenou zeleninu nakrájíme na kousky. Přidáme hrášek, sůl, pepř a zakapeme citrónovou šťávou, promícháme.

  • 2

    Do jogurtu vmícháme olej, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, sojovou omáčku a zelenou petrželku.

  • 3

    Jogurt zlehka promícháme se salátem, necháme uležet a podáváme.

Komentáře k receptu