Srbský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 606 mg
 - Vláknina 5430 mg
 - Vitamín A 5430 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, osušené papriky na plotýnce opečeme, oloupeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme a oloupeme.
 - 
                                2
Do salátové mísy vrstvíme papriku, rajčata nakrájená na plátky, každou vrstvu osolíme a dáme vrstvu nakrájené cibule.
 - 
                                3
Povrch salátu zalijeme olejem a necháme stát, až rajčata pustí šťávu.