Sázená vejce gratinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 149.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohnivzdornou mísu vymastíme polovinou másla, posypeme polovinou nastrouhaného sýru a vložíme do trouby.

  • 2

    Po chvíli přilijeme kyselou smetanu a na sýr rozklepneme vejce tak, aby žloutek zůstal uprostřed. Osolíme, posypeme sýrem, zakapeme máslem a dáme do trouby opéci, aby žloutek zůstal polotekutý.

Komentáře k receptu