Hovězí polévka s masem a nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 909 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 48.5 mg
 - Draslík 191 mg
 - Vláknina 2383.5 mg
 - Vitamín A 2383.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme.
 - 
                                2
Zhruba po hodině varu přidáme opláchnuté maso a za další hodinu i očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše dovaříme doměkka.
 - 
                                3
Uvařené maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. Do většího množství osolené vody zavaříme polévkové nudle a za občasného promíchání je uvaříme.Potom těstoviny scedíme, propláchneme a lehce promícháme s hovězím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
 - 
                                4
Vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme polévkové koření a převaříme.
 - 
                                5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, zeleninou a nudlemi až při podávání.