Kachní Terazzini
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Těstoviny Fusilli
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Rajčata
 - 1 hrst Strouhanka
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 142.5 mg
 - Draslík 649.4 mg
 - Vláknina 5359.2 mg
 - Vitamín A 5359.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, vložíme spolu s nasekanou cibulí a celerem na rozpálené máslo. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka.
 - 
                                2
Poté přidáme očištěné žampiony, keré jsme pokrájeli na plátky, těstoviny a necháme táhnout do změknutí těstovin. Hotovou směs urovnáme do pekáčku.
 - 
                                3
Smetanu promícháme s moukou, hořčicí, přidáme nasekanou petrželku, tymián, majoránku, vše krátce povaříme a nalijeme na směs v pekáčku. Povrch posypeme strouhankou, obložíme plátky rajčat a zapečeme v troubě do zlatova.
 - 
                                4
Pokrm ozdobíme lístky celeru.