Špagety zapečené s uzeným masem a zeleninou
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 0.25 ks Brokolice
 - 1 l Voda pitná
 - 0.25 l Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 200.8 mg
 - Draslík 551.5 mg
 - Vláknina 12855.7 mg
 - Vitamín A 12855.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme je, necháme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev, celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
Uvařené špagety promícháme s masem, zeleninou a olejem. Směs vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy a prohřejeme v troubě. Po chvíli ji zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dále pečeme. Před dopečením posypeme pokrm nastrouhaným sýrem, který necháme roztavit.