Rybí nákyp s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 263.5 mg
 - Vláknina 1067.3 mg
 - Vitamín A 1067.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu přivedeme k varu vodu, olej a sůl. Vsypeme těstoviny malého tvaru, zamícháme a vaříme podle druhu, až jsou měkké. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova opražíme mouku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Omáčku osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Uzenou rybu rozdělíme na drobné kousky, které vložíme do omáčky. Zapékací formu vymažeme máslem, promícháme těstoviny s rybí omáčkou a přendáme do formy.
 - 
                                4
Nákyp posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, navrch dáme vločky másla. Zapékáme v předehřáté troubě na 220°C asi 20-22 minut. Nákyp podáváme přímo z formy.