Těstoviny s mletým masem a cibulí
Suroviny
- 350 g Těstoviny Linguine
 - 200 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Jehněčí maso
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1.2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 677 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 60.4 mg
 - Draslík 375.7 mg
 - Vláknina 5226.6 mg
 - Vitamín A 5226.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 240 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého rozehřátého hrnce vlijeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli s mrkví, až cibule začne zlátnout. Přidáme mleté jehněčí a hovězí maso dobře zamícháme a smažíme 10 minut, až maso zhnědne. Poté přilijeme víno a necháme 3 minuty provařit. Směs osolíme, opepříme, vsypeme jemně nasekanou petrželovou nať a přilijeme vývar. Na mírném plameni vaříme nezakryté asi 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody (půl dávka soli), scedíme a necháme okapat. Poté vmícháme k masu. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.